Afrika Korps vs. Desert Rats

Metascore: 70
Fejlesztő: Digital Reality
Megjelenés éve: 2004

Az Afrika Korps vs. Desert Rats (magyarul: Afrika Hadtest a Sivatagi Patkányok ellen) egy magyar fejlesztésű, második világháborús valós idejű stratégiai játék. Fejlesztette és Magyarországon kiadta a Digital Reality, külföldön a Monte Cristo. 

A játékban tizenhat küldetés kapott helyet: hét-hét szövetséges és a tengelyhatalmak részéről illetve két történeti küldetés is. Egy küldetésnek mindig van egy elsődleges célkitűzése, amit mindenképpen teljesíteni kell, egy feltétele ami az, hogy a hősnek életben kell maradni illetve lehetnek opcionális és titkos célok. Ha egy küldetést sikeresen befejeztünk, először kapunk egy naplóbejegyzést, majd egy általános eligazítást. Utána megjelenik az egységválasztás képernyő ahol pontokért tudjuk összeválogatni a küldetésre szánt egységeket. A pontok száma az előző küldetésben végrehajtott opcionális céljainktól, veszteségeinktől függ.

A játékban nincs egységgyártás, a járművek nem igényelnek benzint és lőszert. Minden egységnek van egy lőtávja amin túl nem tud lőni, illetve egy látótávolsága amin kívül csak a terepet látja (Fog of War). A játékban több mint 70-féle egység található, 8 különböző gyalogos-típus (lövész, gépfegyveres, felderítő, utász, gránátos, szanitéc, lángszórós és mesterlövész) és 6 jármű-kategória (harckocsik, felderítő járművek, szállító járművek, harckocsi elhárító-/légvédelmi lövegek, tüzérség, légi egységek). Gyalogosokkal bármely jármű és épület elfoglalható, mindegyikük külön bónuszt ad neki (pl. felderítő nagyobb látótávolságot).

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑